Skip to main content

Sommar och semester

Vi hoppas att ni alla haft en skön sommar, tagit er tid för återhämtning och reflektion och träffat nära och kära.

Vi på Osteopatlandslaget har haft semester och är påfyllda med ny energi. Vi ser fram emot att ta oss an hösten och bistå med vår kunskap i våra möten med er. Vi ses på våra klinker i Göteborg och vår NYA klinik i Stora Höga.

I detta nyhetsbrev kan du bland annat läsa om:

Ny klinik i Stora Höga

Vi öppnar en ny, större klinik redan nu i September!

KBT-terapeut i Gbg

Erika Olsson har lång erfarenhet av psykologisk behandling och god kännedom om både psykiatri, primärvård och sjukvård.

Inspirationskväll i Gbg

Ons 29:e sept, vill inspirera och motivera dig till en bättre hälsa. Kom och låt dig inspireras med oss!

Blogg

Vår KBT-terapeut Erika skriver om smärta

Vår vision

Osteopatlandslaget- mer än osteopati
Personligt engagemang
Kvalité
Trygghet

Vi har ett brett utbud av behandlingsformer, inom manuell terapi, osteopati, massage,  kost, träning och samtal. Vi ser vikten i att behandla hela människan.

Hos oss kan du som kund känna dig trygg, vi värdesätter kunskap och kvalitet.

Vi anpassar våra behandlingar efter just dina behov för dagen. I vårt arbete vill vi inspirera och motivera till att hitta glädjen i rörelse och ge verktyg för en ökad livskvalitet.

Osteopatlandslaget växer

Ny klinik i Stora Höga

I September flyttar vi vårt nuvarande behandlingsrum i Stenungsund (Crossfit Njord) till nya stora lokaler Stora Höga, Brålandsvägen 29.
Vi kommer bredda teamet med fler terapeuter.
  • Osteopati
  • Massage
  • Samtalsterapi
  • Personlig Träning

 

Har du några frågor eller funderingar? Kontakta oss!
Skicka en fråga

Läs mer

På denna sida finns lite mer info kring kliniken.

Läs mer

Boka

Boka din tid till Åsa, osteopat eller Frida, massageterapeut redan nu!

Boka här

Välkommen Erika!

Erika Olsson är KBT-terapeut, Leg. hälso- och sjukvårdskurator och börjar hos oss i Göteborg i September. Hon har lång erfarenhet av psykologisk behandling och god kännedom om både psykiatri, primärvård och sjukvård. Hon möter dagligen människor som utmanas av alla de omständigheter som omgärdar livet.

Boka tid

Är du nyfiken på om KBT-behandling är något som skulle kunna hjälpa dig går det bra att boka en kostnadsfri konsultation. Tillgängliga tider för kostnadsfri konsultation och besökstider för psykologisk behandling går att boka redan nu.

Behandling av:

- Ätstörning
- Nedstämdhet
- Stress
- Oro
- Kroppsmissnöje
- Hälsoångest
- Sömnstörningar
- Sorg och kris Smärttillstånd

Kom och inspireras med oss!

Onsdagen den 29/9 kl 17:00 på Frihamnen 4 i Göteborg.

Snart lämnar vi denna härliga sommar bakom oss och blickar fram mot en spännande höst. Vi vill inspirera och motivera dig till en bättre hälsa både psykiskt och fysiskt. Kom och låt dig inspireras med oss! 

FÖRELÄSNINGAR Ivanka Osteopat. Erika KBT-terapeut pratar om vad smärta är och hur vi kan hantera den. Melinda Kostrådgivare och hudterapeut pratar om kost och hudvård.  Vi ger tips på hur du kommer igång med din träning och hur du skapar en hållbar hälsa!

FRIA KONSULTATIONER av Osteopat, kbt-terapeut, personlig tränare och massageterapeut. Melinda, Hudterapeut och kostrådgivare, visar produkter och tipsar om hur du ska ta hand om din hud på bästa sätt.
(Vi håller dörrarna öppna till behandlingsrummen och svarar på dina frågor)

TIPSPROMENAD Fina priser utlovas 🙂

Boka din plats via länken nedan, eller maila till oss: info@osteopatlandslaget.se
Erika, KBT-terapeut om

Smärta

Att ha ont i kroppen lite då och då hör till livet. Alla har vi någon gång slagit i armbågen och fått enenkelstöt, många är det som vaknat med nackspärr eller som fallit illa under ett träningspass.

Generellt är vi inställda på att smärta är övergående. En vanlig strategi i samband med nytillkommen värk är att visa sig själv lite omsorg, återhämta sig, kanske söka behandling samt att vänta. Vänta på att det onda ska gå över. Och allt som oftast går obehaget över. Men ibland blir värken långvarig och då blir konsekvenserna tydligare både när det kommer till vardagen och till upplevelsen av livskvalitet.

Smärta kan förklaras som en obehaglig sinnesförnimmelse, som i sin tur kan vara akut, återkommande eller långvarig. Definitionen för långvarig värk är att man dragits med smärtan i tre månader eller längre.

Omkring 20% av Sveriges befolkning uppskattas leva med långvarig smärta. Det är med andra ord många som umgås med värk som ställer till det i tillvaron. Och som därtill kan orsaka psykisk ohälsa i form av nedstämdhet och sömnsvårigheter. Att det förhåller sig så är inte så svårt att förstå. Det känns logiskt. Modern forskning lyfter fram att det också kan vara tvärt om. Ibland fanns exempelvis nedstämdhet eller sömnsvårigheter där innan smärttillståndet. Men allt som oftast tycks det vara en växelverkan mellan smärta och psykisk ohälsa, i de fall det förekommer. Här menar man att det inte behöver vara givet att det ena kom före det andra utan att smärta och nedstämdhet snarare utvecklas tillsammans och sedan förstärker varandra.

Att det kan ligga till så olika går också att föreställa sig. Att processen för varje person är individuell, där varje berättelse är unik. Men under mitt arbete med patienter med smärta har jag lärt mig att samtalet om smärta och psykisk ohälsa är ett känsligt område. Inte heller det är svårt att föreställa sig. Inte när man nås av berättelser om personer som i sitt hjälpsökande har erfarenheter av att bli avfärdade, att inte bli tagna på allvar när man beskriver sina smärtsymtom och vilka konsekvenser det ger. Sådant bemötande skapar vanmakt, känslor av meningslöshet eller rent av ilska.

Med alla dessa komplexa sammanhang i åtanke, och med ödmjukhet inför diskussionen kring vad som är hönan och vad som är ägget, så är ändå forskningen och den kliniska erfarenheten tydlig. Psykologiska faktorer spelar en central roll i utvecklingen av långvarig smärtproblematik. Detta till trots, så är det fortfarande få utav de som är drabbade av långvarig smärta som erbjuds behandling som beaktar dessa faktorer parallellt med de medicinska.

KBT (kognitiv beteendeterapi) har visat sig vara hjälpsamt vid långvarig smärta. KBT är ett samlingsnamn för flera psykoterapeutiska tekniker.  Gemensamt är ett fokus på hur tankar, känslor och beteenden samspelar med varandra. När det kommer till KBT-insatser vid värk är fokus att återta kontrollen över tillvaron. Att stegvis börja göra saker man finner meningsfullt och livsbejakande trots smärtan, men med hänsyn till mående och ens livssituation. Det finns i behandlingen ett fokus på här och nu. På att komma vidare. På att kunna leva sitt liv vid sidan av värken i stället för att vara i krig med den.

/Erika KBT-terapeut, Leg, hälso- och sjukvårdskurator.

Låter detta intressant?

Är du intresserad av att boka en kostnadsfri konsultation eller tid för ett samtal med Erika?

Boka tid

Här hittar du lediga tider till Erika. Osteopatlandslaget Göteborg.

Maila

Har du frågor eller funderingar når du Erika på erika@osteopatlandslaget.se

Att se fram emot

Hösten på Osteopatlandslaget

Danielle

Danielle är Yogalärare, hon kommer hålla en workshop hos oss den 16/10. Läs mer om det nedan!

Sandra

Sandra är inte på kliniken under september pga studier, håll utkik i boka direkt om tider eventuellt kommer upp. Hon är tillbaka i oktober igen.

Workshop – Yoga asana för en starkt och rörlig kropp. 

Den 16 oktober håller Danielle i en workshop för dig som är nyfiken på hur den fysiska delen av yoga kan vara ett effektivt sätt att uppnå en kropp i balans.

Känner du dig trött, svag eller stel i kroppen?

Vi kommer gå igenom hur du med hjälp av enkla yogapositioner kan motverka detta genom att stärka kroppen på djupet, och hur detta är nyckeln för att uppnå ökad rörlighet. Workshopen passar lika utmärkt för dig med och utan tidigare erfarenhet av yoga. Du kommer lära dig tekniker för att utmana kroppen att bryta omedvetna vanor och mönster som gör dig stel och obalanserad samt få ökad förståelse för hur de olika positionerna påverkar kroppen.

500 kr/person för två timmar.

Danielle är en erfaren yogalärare som studerat med lärare som Anja Bergh, Tara Judelle och Cynthia Joanne. Hon är dessutom leg. Fysioterapeut och är en av få dipl. Postural Terapeuter i Sverige. Danielle har studerat och arbetat med kroppen i över ett decennium och hjälper dagligen människor att lära känna sig själva genom kroppen, bli fri från smärta och uppleva mer frihet.

För mer info angående workshop och bokning följ oss på instagram och hemsidan.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: