Kiropraktor Göteborg

Vad är Kiropraktik?
Kiropraktik är precis som Osteopatin en manuell medicin där främsta redskapet är terapeutens händer. Kiropraktorn arbetar främst med smärtbesvär i rygg och nacke. De arbetar med diagnostik, manuell behandling och rehabilitering. Kiropraktiken har funnits sedan slutet på 1800-talet och utformades av D.D. Palmer. Kiropraktiken kännetecknas främst av deras användande av HVLA-manipulation.

Vad gör en Kiropraktor?
En Kiropraktor diagnostiserar och behandlar vanliga besvär i rörelseapparaten. Kiropraktorns främsta behandlingsverktyg är terapeutens händer. Manipulation är Kiropraktorns vanligaste behandlingsteknik.

Vad behandlar en Kiropraktor?
Kiropraktorn behandlar besvär som ryggvärk, ryggskott, nackspärr och spänningshuvudvärk.

Vad är skillnaden mellan en Kiropraktor och Osteopat?
Det finns lika många likheter som skillnader mellan de olika manuella terapierna. Det finns Kiropraktorer sinsemellan som jobbar väldigt olika men även väldigt likt, och detsamma gäller Osteopater. Sen har du även Osteopater och Kiropraktorer som jobbar i stort sett identiskt eller är varandras totala motsatser. Generellt brukar man prata om att det kiropraktiska besöket är något kortare, 15-30min, och det Osteopatiska något längre, 30-45min. Osteopater brukar vara något mjukare i sina behandlingar medan Kiroparaktorn främsta behandlingsverktyg är manipulationstekniker, även detta varierar. Det viktigast är att du litar på terapeuten du går till. Rekommendationer är alltid bra att lyssna på.

Läs mer om Kiropraktik.

Källa: Kiropraktiska föreningen, Wikipedia (2020-11-04)