Postural Träning

 

Postural träning riktar sig mot kroppens inre förmåga att lyfta kroppen mot gravitationen. De områden som kompenserar och bidrar till en bristande funktion med smärta, avlastas genom träningsformen och hjälper kroppen till en bättre position.

 

Postural Workout, eller postural träning, har vuxit fram ur en kombination av grenar inom träning, hälsa och manuell behandling. Grundpelaren är Postural Terapi av BuserGreus (Utvecklad av bl.a. Markus Greus på Optimum-metoden), en vidareutveckling av The Egoscue Method som startades i USA.

Hållning ska vara avslappnad, naturligt upprätt och ske av sig självt, utan medveten tanke eller korrigering. Rörelse ska kännas lätt, utan motstånd och naturligt fri. Detta förhållningssätt till människokroppen är en kärnpelare inom metoden. Vi är alla födda med en inneboende förmåga att hålla oss upprätta mot gravitationen. Sittande och västerländskt leverne har en tendens att slå ut detta fundamentala och eleganta system och postural träning syftar till att återskapa denna balans.

Få människor har varit i kontakt med hur bra en människokropp kan kännas! I takt med att funktionen återställs försvinner ofta krämpor, smärtor och stelheter, då de varit symtom på underliggande muskulär obalans.

 

David Turesson, Osteopat och Postural tränare jobbar med detta på Osteopatlandslaget.

Boka vi bokadirekt.se