Göteborg och Stora Höga

Massage

Vi har ett stort utbud av massage hos oss. Behandlande eller för välbefinnande.

Du kan välja en lugnare massage för avslappning eller om du behöver stressa ner. Välj medicinsk massageterapi eller idrottsmassage för att behandla och förebygga smärta eller skada. Är du gravid finns även behandling för det. Testa vår nya behandling med varma stenar. Hot stone massage, (endast i Stora Höga)

Läs mer om vilka olika massagebehandlingar som finns på respektive mottagning.

Våra massagebehandlingar

Våra utbud skiljer sig något från våra olika kliniker. Vi erbjuder flera olika slags massagebehandlingar för att kunna tillgodose så många som möjligt.Läs mer om de olika behandlingsmetoderna längre ned på sidan.

Vid frågor kontakta oss gärna så hjälper vi dig mot rätt behandling.
Kontakta oss här!
Göteborg
  • Medicinsk massageterapi
  • Idrottsmassage
  • Svensk Klassisk massage
Stora Höga
  • Idrottsmassage
  • Svensk Klassisk massage
  • Avslappningsmassage, Taktil massage
  • Gravid Medicinsk massage
  • Gravid massage
  • Hot stone massage

Första besöket 

I vårt möte med dig kommer vi börja med att ta en så kallad anamnes; klienthistoria för att utreda grunden och orsaken till just dina besvär. Beroende på fynd görs en grundlig undersökning för att hitta källan till dina besvär, samt varför den har uppstått. Diagnostisering följs av undersökning och utefter det bestäms om dina besvär ska behandlas av oss eller om du behöver skickas vidare till annan vårdtagare. Om behandlingen ligger på vårt ansvarsområde utförs det i samråd med dig och baseras på anamnes, undersökning och diagnos. 

Massagebehandlingar

Medicinsk Massageterapi

Medicinsk massageterapi är terapeutisk individanpassad mjukdelsbehandling för specifika besvär i rörelseapparaten, för att förebygga uppkomsten av besvär, samt för välbefinnande återhämtning.

Terapeuten har förutom en stor bredd av olika massagetekniker en grundlig utbildning inom basmedicin med fördjupad kunskap i ledanatomi och -dysfunktion, och kan även behandla ledspecifikt via manuell mobiliseringsteknik*. Behandling sker utifrån fynd och information som samlas in via anamnes, undersökning av ergonomi, rörelsemönster, ev. tester, samt från palpation av mjukdelar (muskulatur och bindväven) och leder. Behandlingen kan komplimenteras med hemövningar, råd om ergonomi och träningstips.

 

Går endast att boka på kliniken i Göteborg.

Idrottsmassage

Idrtottsmassage syftar till att påskynda läkningen. Det passar dig som tränar mycket och behöver återhämta dig inför nästa pass eller en tävling. Men även dig som bara vill ha en ”tuff och hård” massage. Under massagen går man på hårt på musklerna, det gör oftast mer ont än en svensk klassik massage, men efteråt får du ändå den avslappnande känslan. Vissa kan känn av ”träningsvärk” efter idrottsmassagen.

Här kan vi även behandla och fokusera vi på ett specifikt område, tex vader, ben, säte, ländrygg, nacke/axlar, armar.

Går att boka på kliniken i Göteborg och Stora Höga

Svensk klassisk massage

Svensk Klassisk Massage har som syfte att få kroppen avslappnad. Behandlande massage som inleds med lättare strykningar som övergår i, om det önskas, djupare tryck i musklerna för att öka cirkulationen. I den svenska klassiska massagen frisätts ”må-bra-hormonet” oxytocin. Efter denna massage ska du känna dig avslappnad, lugn och mjuk.

Går endast att boka på kliniken i Stora Höga

Taktil massage/ Avslappnings massage

Taktil massage är en svensk massagemetod som består av en mjuk, följsam beröring. Den skiljer sig från annan massage eftersom man inte knådar och arbetar med musklerna.

Enligt företrädarna kan den taktila massagen ge smärtlindring, avslappning och välbefinnande genom att stimulera utsöndring av hormonet oxytocin.

Går att boka på kliniken i Stora Höga

Gravid Medicinsk massage

Gravid Medicinsk Massage är en individanpassade terapeutisk behandling under graviditet för allmän värk och graviditetsrelaterade besvär så som bäckensmärta. Gravidkudde används när det behövs. Terapeuten har en bred kompetens inom medicinsk massage, avancerad manuell terapi och kvinnohälsa som återträning efter graviditet enligt MammaMage konceptet. Behandling kan komplementeras med träning, stretch och rörelighetsövningar för hålla dig stark och rörlig genom graviditeten. Utgår alltid från ett helhets- och långsiktigt perspektiv för att du ska bli stark och smärtfri i din vardag.

Går att boka på kliniken i Göteborg 

Hotstone Massage

HotStone Massage med varma stenar är en mjuk och varm upplevelse som passar Dig om Du upplever vanlig massage som lite ”hårdhänt”. Den här typen av massage är mycket annorlunda och den fokuserar på de energier som naturligt flödar genom Din kropp. Stenarna som används värms upp i vattenbad och placeras noggrant ut på viktiga punkter på Din kropp. Du ligger skönt och behagligt medan massören arbetar med stenarna för att göra Din kropp mjuk och avslappnad. Det är en skön behandlingsmetod där de varma stenarna läggs ut över Din kropp samtidigt som Du masseras med de varma lavastenarna.

Går att boka i Stora Höga

Gravid massage 75 min

Gravidmassage är en individanpassad massagebehandling under graviditet för allmän värk och stelhet. Gravidkudde används när det behövs. Under denna behandling hinner hela din kropp gås igenom på ett djupgående men avslappnande sätt. En pågående dialog under behandlingen för att det ska kännas bekvämt och skönt för dig på bänken.

Går att boka på kliniken i Stora Höga

Vill du bli en i vårt team?

Är du osteopat eller annan manuell terapeut, personlig tränare och letar efter att jobba i ett team?

Hos oss är alla enskilda företagare men jobbar som ett team.

Vill du veta mer eller är intresserad kontakta oss!

Skicka in din intresseanmälan här!