Massageterapeuter
Sandra Kåwert och Frida Lysfjord

Massage

Vi har ett stort utbud av massage hos oss. Behandlande eller för välbefinnande.

Du kan välja en lugnare massage för avslappning eller om du behöver stressa ner. Välj svensk klassisk massage eller idrottsmassage för att behandla och förebygga smärta eller skada. Är du gravid finns även behandling för det. Testa vår Indiska nack- och huvudmassage för dig som har problem med huvudvärk eller bara vill ha en lugn och avstressande behandling.

Läs mer på boka direkt om våra behandlingar

Våra massagebehandlingar

Läs mer om våra olika massagebehandlingar längre ned på sidan.

Vid frågor kontakta oss gärna så hjälper vi dig mot rätt behandling.
Kontakta oss här!

 

  • Idrottsmassage
  • Svensk Klassisk massage
  • Djupgående massage med triggerpunktsbehandling
  • Indisk huvud- och ansiktsmassage
  • Rygg, nacke och huvudmassage
  • Avslappningsmassage
  • Företagsmassage

Första besöket 

I vårt möte med dig kommer vi börja med att ta en så kallad anamnes; klienthistoria för att utreda grunden och orsaken till just dina besvär. Beroende på fynd görs en grundlig undersökning för att hitta källan till dina besvär, samt varför den har uppstått. Diagnostisering följs av undersökning och utefter det bestäms om dina besvär ska behandlas av oss eller om du behöver skickas vidare till annan vårdtagare. Om behandlingen ligger på vårt ansvarsområde utförs det i samråd med dig och baseras på anamnes, undersökning och diagnos. 

Massagebehandlingar

Idrottsmassage

Idrottsmassage syftar till att påskynda läkningen. Det passar dig som tränar mycket och behöver återhämta dig inför nästa pass eller en tävling. Men även dig som bara vill ha en “tuff och hård” massage. Under massagen går man på hårt på musklerna, det gör oftast mer ont än en svensk klassik massage, men efteråt får du ändå den avslappnande känslan. Vissa kan känn av “träningsvärk” efter idrottsmassagen.

Här kan vi även behandla och fokusera vi på ett specifikt område, tex vader, ben, säte, ländrygg, nacke/axlar, armar.

Svensk Klassisk Massage

Svensk Klassisk Massage har som syfte att få kroppen avslappnad. Behandlande massage som inleds med lättare strykningar som övergår i, om det önskas, djupare tryck i musklerna för att öka cirkulationen. I den svenska klassiska massagen frisätts “må-bra-hormonet” oxytocin. Efter denna massage ska du känna dig avslappnad, lugn och mjuk.

Avslappningsmassage

Precis som namnet utlovar är det här en avslappnande form av beröringsmassage som är en mjukare variant av den klassiska, svenska massagen. Ofta förstärks avslappningen av ett nedsläckt rum och lugn musik som gör att du lätt kommer ner i varv.

Djupgående massage med triggerpunktsbehandling

 

Denna massage är djupgående och fokuserar på de områden du har ont och känner dig spänd i. Djupgående massage med triggerpunksbehandling är en smärtlindrande och muskelavslappnande behandling. Syftet är att lösa upp ”muskelknutor” eller triggerpunkter som orsaker smärta, stelhet och svaghet. Vi bestämmer tillsammans vad du vill ha ut av din behandling och vilka områden du känner mest besvär av.

Gravidmassage

Gravid Massage är en individanpassade behandling under graviditet för allmän värk och graviditetsrelaterade besvär så som bäckensmärta. Gravidkudde används när det behövs. Terapeuten har en bred kompetens inom massage.Under denna behandling hinner hela din kropp gås igenom på ett djupgående men avslappnande sätt. En pågående dialog under behandlingen för att det ska kännas bekvämt och skönt för dig på bänken.

Behandling kan komplementeras med träning, stretch och rörelighetsövningar för hålla dig stark och rörlig genom graviditeten. Utgår alltid från ett helhets- och långsiktigt perspektiv för att du ska bli stark och smärtfri i din vardag.

Indisk Huvud och Ansiktsmassage

Den här uråldriga formen av indisk oljemassage är specialiserad för huvud och ansikte och ger även en mycket behaglig avslappning i hela kroppen. Behandlingen börjar med avslappning liggandes på bänken. Huvudmassagen utförs sen sittande på en stol och ansiktsmassagen och vilan utförs liggande på massagebänk. Massagen renar och återhämtar huden samt lugnar ner centrala nervsystemet. Behandlingen är bra för problem med stress, huvudvärk och oro samt spänningar i huvud, nacke och ansikte. Fördelar med denna massagen är att den -minska spänningar i ansikte och huvud -öka cirkulation och utrensning av slaggprodukter -motverka huvudvärk och migrän -stimulera hårtillväxt -förbättra hyn samt motverka acne och rynkor -förstärka våra sinnesförnimmelser (syn, hörsel, lukt och smak) -reducera stress/överaktiv hjärna och verka avslappnande -stimulera centrala nervsystemet genom vitala energipunkter. Välkommen på en mycket skön och avslappnande massage!
 
OBS i behandlingen används mycket olja på överkropp samt hår, så ta gärna med en mössa att använda när du är klar så du inte blir kall.

Vill du bli en i vårt team?

Är du osteopat eller annan manuell terapeut, personlig tränare och letar efter att jobba i ett team?

Hos oss är alla enskilda företagare men jobbar som ett team.

Vill du veta mer eller är intresserad kontakta oss!

Skicka in din intresseanmälan här!