Snabbfakta
Namn: Sandra Jansson Crawford Medicinsk Massageterapeut
Född: 1985
Uppvuxen: Rasbo, Uppland
Bor: I Göteborg
Fritidsintresse: Vara ute i naturen, fysisk aktivitet, läsa en god bok

Jobb: Medicinsk Massageterapeut och Cert. MammaMageTränare på Osteopatlandslaget och student i Hälsopromotion inriktning idrottsvetenskap

Utbildning: 2017: Cert. MammaMageTränare
2016: Avancerad Manuell Terapi –Ortopedmedicinska Institutet.
2009: Dipl. Medicinsk Massageterapeut – Komplementär Medicinska Högskolan.
2009: Cert. Massör. Samt flera kuser inom Myofascial Release, klinisk biomekanik, Idrottsmedicin, och extern palpation bäckenbotten – MammaMage.
Specialistområde: Kroniska/långdragna besvär via min bredd i kunskap och behandlingstekniker samt helhetssyn.

Expert på: puzzle och laga matpaj
Favoritplats: Nya Zeeland
Favoritcitat: “Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning to dance in the rain.”

Medicinsk massageterapeut & Cert. MammaMageTränare, vidareutbildad inom Avancerad Manuell Terapi & MyoFascial Release.

”Mitt fokus som terapeut är en smärtfri, funktionell och hälsosam vardag för alla. Med fötterna i medicinsk massageterapi har jag vidareutbildat mig för att bättre förstå och behandla fler smärtbesvär och för att kunna stärka den inre bålmuskulaturen som är vitalt efter graviditet och vid flera långvariga besvär. Kroppen besitter en enorm förmåga till självläkning, men ibland missgynnas den av repetitiva rörelser vi gör, av vår kroppshållning, av skador som sker eller av psykisk stress. Då är manuell behandling och hjälp till själv hjälp ett fantastiskt sätt assistera kroppen att läkas och fungera bättre och jag är glad att kunna jobba med det.”

”Jag profilerar mig inte med att erbjuda olika typer av massagebehandlingar för de olika teknikerna har nytta av varandra och av att integreras. Det som styr behandlingen är vad DU kommer med, vad DINA problem eller behov är, samt vilket som är det bästa och lämpligaste sättet att behandla det på för bästa resultat. Behandlar muskulatur, bindväv och leder (manuell mobiliseringsteknik) och har stort fokus på gynnsam ergonomi, rörelse och kroppsmedvetenhet.”

”Via MammaMage konceptet tränar upp bålmuskulaturens funktion hos kvinnor och män. Undersöker samt bedömer diastas, funktionen i djupa magmusklerna dess kontakt med bäckenbotten och kompensatoriska mönster. Erbjuder enskilda träning sessioner och två kurser MammaMage och Stark inre bål – en kurs för män och kvinnor.”

”Från 1 september arbetar jag deltid samt studerar Hälsopromotion med inriktning Idrottsvetenskap på Göteborgs Universitet.”