En 6 veckors kurs i liten grupp med individuell coachning för att hållbart stärka bålens funktion så att den kan skapa stabilitet och rörlighet efter behov. Vi tränar kroppen inifrån och ut för att:

  • Minska värk i tex rygg och nacke,
  • Gynnsamt börja träna efter graviditet
  • Hållbart stärka kroppen efter en tids inaktivitet
  • Bli rörligare.

Vårt fokus är att stärka kontakten med inre cylindern så att du kan använda den i vardagen, vid annan träning & aktivitet.

Vid träning av den inre bålen involverar vi hela kroppen hitta hållningen, träna balans och koordination. Den specifika träningen av inre cylindern (djupa rygg- och magmusklerna, diafragman och bäckenbotten) innebär bl.a. att bibehålla kontakten med musklerna samtidigt som vi utmanar den via rörelser, lättare och tyngre, utan att kompensera. En mer intensiv träning än MammaMage kursen samtidigt som vi har fokus på kvalitativ kontakt med inre bålen för hållbar utveckling.

Är man kvinna efter graviditet bör man ha börjat tränat bäckenbotten och djupa magen innan. Vid funderingar så ring mig.

Är man ny till inre bålträning rekommenderar jag att komma på ett enskilt besök innan kurs start för att få ut maximalt av kursen och hitta rätt muskler.

Kursen är baserad på mammamage konceptet (specifik träning av inre cylindern) samt på mina kunskaper och erfarenheter som medicinsk massageterapeut med fokus på en smärtfri och funktionell vardag.

Se nästa tillfälle på startsidan eller kontakta mig om du önskar att jag arrangerar en för dig.

Kursen leds av Sandra Jansson Medicinsk MassageTerapeut och Cert. MammaMageTränare på Osteopatlandslaget. Vid frågor ring på 072-944 6153 eller skicka ett mail sandra@osteopatlandslaget.se