Möt vårt team

Möt oss som jobbar på Osteopatlandslaget i Göteborg och Stora Höga. Nedan ser du kort information kring vad vi kan erbjuda.

Klicka på bilden för att läsa mer om oss, eller boka behandling.

Åsa Johansson

Osteopat, personlig tränare och grundare

"Min breda kunskap från yrket som Osteopat tillsammans med min personliga resa av smärtproblematik präglar mina behandlingar."

Efter att själv ha drabbats av diskbråck, har jag fått en djupare förståelse i hur det är att känna smärta samt vägen tillbaka efter en skada.

Jag drivs och fascineras av kroppens förmåga att läka, om vi ger den rätt förutsättningar.
Mina erfarenheter har bekräftat tron på att träning och rehab, oftast, är en stor del av behandlingen och nyckeln till att avlasta området som är skadat.

Jag tar reda på orsaken (kvalificerad gissning) till ditt besvär.
I min osteopatiska behandling mixar jag tekniker från massage, triggerpunkter och stretch samt manipulationer (ledmobilisering).

Efteråt gör vi en plan för hur du själv ska jobba med din kropp och hur vi tillsammans hjälper dig till en smärtfri vardag, anpassad till ditt liv.

Utbildning:
2017: Medicinsk Akupunktur
2016: Osteopat D.O. BSc (Hons) från Skandinaviska Osteopathögskolan.
2009: Massageterapeut Axelssons gymnastiska institut.

Åsa arbetar både i Göteborg och Stora Höga
Kalender 1: Boka Göteborg
Kalender 2: Boka Stora Höga

Sandra Jansson Crawford

Massageterapeut, Mamma-Mage Tränare

"Med en bred kompetens inom medicinsk massageterapi och kvinnohälsa ger jag individanpassade behandlingar och personlig träning, även under och efter graviditet."

Jag utgår alltid från ett helhets- och långsiktigt perspektiv för att du ska bli stark och smärtfri i din vardag. Jag hjälper dig med återkommande besvär att bli från din smärtcirkel. Jag undersöker mage och funktion efter graviditet och stödjer dig i återträningen. Och ger massagebehandlingar för allmän värk och välbefinnande som är djupgående och resultatinriktade utan att du känner dig blåslagen efteråt.

Jag drivs av ett stort engagemang för ditt välmående och levererar min kompetens i en trygg miljö och med en ödmjukhet för din livssituation. Varmt välkommen!

Utbildning:
2009 Dipl. Medicinsk massageterapeut – Komplementärmedicinska Högskolan, Malmö.
2016 Dipl. Avancerad manuell terapi AMT 2016 - Ortopedmedicinska Institutet, Göteborg
2017 Utbildad Tränare Maternity Health by MammaMage (fd. Cert. MammaMageTränare)
2019 – 2022 (pågående) Kandidat Hälsopromotion inriktning Idrottsvetenskap – Göteborgs Universitet
Kurser: Biomekanik, Idrottsmedicin, MyoFasical Release, Extern palpation bäckenbotten.

Sandra arbetar i Göteborg

Ivanka Poljak

Osteopat och smärtterapeut

”Tillsammans lägger vi upp den plan som passar dig bäst. För att du ska uppnå ditt mål samt hur du ska integrera den i din vardag.”

Jag tror att nyckeln till en framgångsrik behandling är att reda ut vad det är som ger smärta. Maskiner sliter, kroppar anpassar sig och läkar! Det är för mig fundamentalt inom diagnos och behandling. En studie från Larua M. Horga (2019) visade att 112 av 115 personer (97%) som INTE upplever smärta „förslitningar“ i knäna på MRI scans.

Jag kommer själv från ett stillasittande yrke då jag arbetat som ingenjör. Redan efter 1, 5 år drabbades jag av kronisk magsmärta. Läkarna hittade inget fel på mina organ och jag hade inga allergier, jag var helt enkelt en frisk och ung person som fick diagnosen psykosomatisk smärta. Det kändes inte rimligt, jag är en glad, väldigt aktiv och frisk person, skulle jag bara acceptera det här?

Jag gick till en Osteopat, där fick jag inte bara bra behandlingar utan även en förklaring till mina problem och hur jag kunde bli av med min smärta – vilken lättnad! Detta möte inspirerade mig och jag bestämde mig för att detta vill jag ge vidare!

När jag behandlar dig kommer jag noggrant undersöka vilken struktur som orsakar dina besvär. Jag behandlar med manuell terapi, smärtterapi och träning/rörelse.

Utbildningar:
2018: Osteopatiska behandlingar på SKOHS kliniken
2020: Osteopat D. O. På SKOHS
2021: Smärt terapeut enligt Liebscher & Bracht

Ivanka arbetar i Göteborg.

Erika Olsson

KBT-terapeut, Legitimerad hälso- och sjukvårdskurator, Socionom

"Tillsammans undersöker vi vad i dina tankar, känslor, beteenden och omgivning som hindrar dig från att känna välbefinnande och leva ditt liv fullt ut. Utifrån dina mål skapar vi förutsättningar för varaktiga förändringar."

Hur kan jag hjälpa dig?
Jag har lång erfarenhet av psykologisk behandling och god kännedom om både psykiatri, primärvård och sjukvård. I mitt arbete möter jag dagligen människor som utmanas av alla de omständigheter som omgärdar livet.

Jag bedriver psykoterapi utifrån KBT (kognitiv beteendeterapi). Du kommer att presenteras för strategier för att hantera svårigheter och verktyg för att hantera framtida utmaningar.

Jag hjälper till vid exempelvis:
- Nedstämdhet
- Stress
- Oro
- Kroppsmissnöje
- Hälsoångest
- Sömnstörningar
- Långvarig smärta
- Sorg och kris

Utbildning:
Socionomprogrammet, Lunds Universitet
Grundläggande psykoterapiutbildning, inriktning KBT, Evidens
Ätstörningar- bakgrund och behandling, Karolinska Insitutet
Reumatologi - diagnostik och behandling, Göteborgs Universitet

Erika arbetar i Göteborg.

Sandra Kåwert

Massageterapeut

"För mig är det viktigt att kunder lämnar behandlingen med en skön avslappnad känsla och därför avslutat jag alltid med en skön axel, nack och huvudmassage."

Jag behandlar dina spända muskler, tar hand om ev triggerpunkter och ser till att en stel kropp blir mjuk. Jag tar även hand om spänningshuvudvärk med flera olika tekniker så som käkledsbehandling och behandling av muskler runt nacke.

Om din kropp mer behöver lugn och ro så är en Taktil massage som kan passa bäst. Den ger din kropp värme, avslappning och är bra om du är stressad eller orolig.

Utbildning
2021 Massageterapeut våren 2021, Axelsons i Göteborg.

Sandra arbetar i Stora Höga.

Frida Lysfjord

Massageterapeut

”Life isn’t about finding yourself. Life is about creating yourself”

Mitt mål är att stötta din väg mot bästa möjliga livskvalité. Jag arbetar med idrottsmassage, svensk klassikmassage samt avslappningsmassage. Varje behandling anpassas ut efter dina behov och önskemål. Massagen förebygger, behandlar skador och besvär samt påskyndar återhämtning.

Utbildning:
2007 cert Spa och Massageterapeut
Specialistområde: Nacke och rygg.

Frida arbetar i Stora Höga.

David

David Turesson

Osteopat D.O. Bsc Postural Tränare

Min vision är att kunna hjälpa människor till att ha en bättre förståelse för sin kropp och att genom behandling, utbildning och träning hjälpa skapa både rörelsefrihet och ökad prestationsförmåga utan smärta.”

Jag kommer själv från en värld av elitsatsning inom sporter, så som fotboll och gymnastik, där höga krav ställs på kroppen och där skador är en vardag. Den höga träningsdosen samt intresset för rörelse och hälsa har lett mig till där jag är idag.

Jag har själv levt med kronisk ryggsmärta som en del av vardagen från 11-20 års ålder. Åren med smärta ledde till att jag provade många terapier och behandlingar för att på något sätt hitta en väg till att bli bättre. Både osteopati och postural träning var till stor hjälp för mig under denna period och präglar till stort hur jag väljer att jobba idag.

Den gemensamma nämnaren i dessa är att kunna se kroppen ur ett helhetsperspektiv, med fokus på att hitta grundorsaken. Detta för att nå en god funktion och kroppslig balans.

När du kommer till mig gör vi en grundlig anamnes, undersökning och funktionsanalys för att sedan kunna skapa en skräddarsydd plan just för din kropp, anpassad efter dina behov och ditt liv.

Jag jobbar manuellt och använder utvalda effektiva tekniker samt träning i mina behandlingar efter dina behov. Utifrån min utbildning och framför allt min egen erfarenhet har jag en gedigen förståelse om hur smärta ter sig, samt hur många parametrar det är som kan spela in i detta fenomen.

Som osteopat är mitt mål att hitta orsaken till varför dina problem har uppstått, för att kunna främja kroppens egen förmåga att läka sig själv.

Utbildning:
2020: Dipl Physioscale Coach
2021: Osteopat D.O, BSc från Skandinaviska Osteopathögskolan.

David arbetar i Stora Höga

Melinda Ingvarsson

Kostrådgivare, Hälsoinspiratör

”Enkelt, anpassat och hållbart! Det är mina ledord i allt jag gör. En förändring är ett måste för att nå nya resultat – men vägen dit får inte kännas för svår.”

Jag hjälper dig med kunskap och coachning för att du ska nå dina mål. Tillsammans gör vi förändringar som passar dig i din vardag, över tid. Oavsett om du vill ha en mer hälsosam livsstil, hitta mer ork, prestera bättre i din träning eller har ett viktmål du vill uppnå – så finner vi en väg.

Rådgivningen sker främst via telefon, mail eller digitala möten. Önskar du ha personligt möte går det att lösa.

Utbildning: Svenska Näringsakademin Kostrådgivare 2011, påbyggnad 2015. Svenska Näringsakademin Hälsoinspiratör 2013.

Mail: melinda@osteopatlandslaget.se
Mobil: 070- 350 96 55